Promocija eko turizma i spoj mora i kulture Egipta

Ambasador Egipta u Beogradu, Amr Alguvejli, učestvovao je na panelu posvećenom turizmu u sklopu godišnje konferencije “Jaka žena i ličnost godine” održanoj u Vrnjačkoj Banji, pozivajući srpske turiste da se upoznaju sa naporima koje su uložili Ministarstvo turizma i antikviteta i Ministarstvo životne sredine u integraciji primorskog turizma sa kulturom i životnom sredinom.

Alguvejli je istakao i da je Ministarstvo turizma i antikviteta Arapske Republike Egipat, prilikom otvaranja Muzeja u Hurgadi i dovršavanja radova na izgradnji Muzeja Šarm el Šeik, nastojalo da omogući turistima u priobalnim gradovima, da se upoznaju sa nasleđem egipatske civilizacije, uključujući i privremene eksponate iz Tutankamonove kolekcije, čime se obuhvataju kulturni i primorski turizam. Ambasador Egipta u Beogradu je takođe predstavio i napore Ministarstva životne sredine na promociji ekoturizma, napominjući da je to jedna od turističkih aktivnosti koja je najkompatibilnija sa merama predostrožnosti za suočavanje sa pandemijom virusa Covid-19, pre svega jer se odvija u prirodi. Alguvejli je podsetio i na prvo učešća paviljona posvećenog ekoturizmu u okviru učešća Egipta kao počasnog gosta Beogradskog sajma turizma u februaru ove godine.

Alguvejli je zaključio da umerena klima u Egiptu omogućava turistima da veći deo svog boravka i turističkih aktivnosti tokom cele godine, različitih godišnjih doba i različitih vrsta turizma, koje uključuju primorski, kulturni i ekoturizam, provedu na otvorenom, čime se postiže veći stepen prevencije protiv pandemije izazvane korona virusom. Ambasador Egipta u Beogradu istakao je da su mere predostrožnosti, koje su preduzele turističke opštine u Egiptu, privukle veliki broj srpskih turista, što se može primetiti i u obimu turista iz Srbije u Egiptu u odnosu na broj stanovnika. Ovim je predstavljeno poverenje koje pridaju provođenju odmora u Egiptu i uvažavanju pogodnosti koje su im dostupne od obnavljanja turizma u julu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s